ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ Η ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 49 , ΣΤΙΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΤΟΥ Ν. 3869/2010 ( ΝΟΜΟΣ ΚΑΤΣΕΛΗ )


 Σε αναμονή για την έγκριση του Ν/Σ από την  ΕΚΤ σχετικά με την επαναφορά του σχετικού άρθρου 49,  μετά την απόσυρσή του, με παρέμβαση της ΕΤΚ προ ημερών.

Επιτακτική είναι η ανάγκη τόσο στην επαναφορά του άρθρου αυτού όσο και σε κάθε άλλη σχετική τροπολογία, με ευνοϊκότερες συνθήκες, ως προς τις διαδικασίες Ρυθμίσεων των Οφειλών, τόσο σε ιδιωτικό  όσο και σε επιχειρηματικό επίπεδο.

Εκτός των άλλων θα πρέπει άμεσα να εξετασθούν οι διαδικασίες  με την εταιρεία “Τειρεσίας ΑΕ”.  Bάση του Ν.3869/2010, το μέτρο, ο τρόπος και η σημερινή πρακτική επιβάλλεται να αλλάξει, ιδιαίτερα όταν μιλάμε για επιχειρήσεις όπου ασφυκτιούν από τις γνωστές «μαύρες λίστες» του Συστήματος Οικονομικής Συμπεριφοράς (ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ).

Οι Διοικήσεις των Τραπεζών μέσω της Τράπεζας της Ελλάδος  και της ΓΓΠΚ, πρέπει επιτέλους να απενεργοποιήσουν, κάθε ψυχολογικό και νομικό εκβιασμό που ασκούν καταχρηστικά, καθημερινά, με κάθε τρόπο και μέσο, απέναντι στους πελάτες που εμφανίζουν καθυστέρηση καταβολών ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Είναι ανεπίτρεπτο μετά την λήψη εκ μέρους των Τραπεζών  Εκατ. Ευρώ  από κρατικές εγγυήσεις , οι Διοικήσεις τους να συνεχίζουν μέχρι σήμερα με πάθος, αυτή την καταχρηστική συμπεριφορά.

Η αδυναμία των φορέων να λάβουν άμεσα και δραστικά μέτρα στην αντιμετώπιση της αύξησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών από Ιδιώτες και Επιχειρηματίες ( Κόκκινα Δάνεια )  ενίσχυσε δραματικά τους κινδύνους και το πρόβλημα της ύφεσης.

Η καταρράκωση της ψυχολογίας των νοικοκυριών και επιχειρηματιών εξ αιτίας της αναμονής και της απουσίας “Ουσιαστικών” και “Άμεσων” παρεμβάσεων και  μέτρων έχει βαρύνει την ήδη επιφορτισμένη κατάσταση που βιώνουν οικογένειες και επιχειρήσεις.

Η τάχιστη επίσπευση της διαδικασίας “hair Cut” των Δανείων για τις Ιδιωτικές Δανειακές Συμβάσεις  με συγκεκριμένες διαδικασίες, ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ.

Η ΑΠΟΥΣΙΑ  ΜΕΤΡΩΝ και ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ… καθιερώνει το φόβο, απειλεί την επιβίωση και διαδίδει την απόγνωση.

Αθήνα, 08.4.2012
Για τον Ο.Υ.Δ.Ε. ΜΚΟ 
 
Στέφανος Ζωχιός 
Εντεταλμένος Σύμβουλος 
 
Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s