ΔΡΑΣΗ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ 2012 | ACTION-4/2012


«Το έργο των πολιτών είναι η κοινωνία της πολιτείας»Αριστοτέλης

Αγαπητοί μας Φίλοι,

Καθημερινά μας δίνεται η ευκαιρία να αναθεωρήσουμε την στάση μας, απέναντι στην κοινωνία που ζούμε. Εντούτοις προσπερνάμε, χωρίς να βλέπουμε, χωρίς να συνειδητοποιούμε ότι η εποχή μας πλέον αναζητά την υποστήριξη και την προστασία της ανθρώπινης υπόστασης. Αγωνίζομαι για τους συνανθρώπους μου σημαίνει πως προστατεύω τον εαυτό μου. Διαφυλάσσω τη ζωή σημαίνει πως εξασφαλίζω την κοινωνική συνοχή, ενισχύω την αλληλεγγύη και συμμετέχω στην βελτίωση της. Η κοινωνική μέριμνα κατά πολλούς είναι υποχρέωση της πολιτείας…μήπως όμως ήρθε ο καιρός να βρεθούμε πλάι της και όχι απέναντι της;

Ενεργώντας αθόρυβα και αναζητώντας την συμμετοχή πολλών δίνουμε έμφαση  στις ομάδες εκείνες που βρίσκονται στο περιθώριο και δεν έχουν την δυνατότητα πρόσβασης στις καθημερινές τους ανάγκες.

Ψυχές που στερούνται την ελευθερία.

Από δημοσιεύματα και αναρτήσεις περιόδου Μαΐου 2012, κατανοήσαμε ότι τα διαθέσιμα κεφάλαια σε επίπεδο σίτισης των έγκλειστων ομάδων στην Χώρα μας λόγω αναγκαίων περιορισμών των δαπανών έχουν επηρεάσει την καθημερινή τους πρακτική σε σχέση με το παρελθόν. Πόσοι από εμάς γνωρίζουμε ότι σήμερα στις φυλακές ζουν συγκρατούμενα βρέφη με τις φυλακισμένες μητέρες πολλές εξ αυτών άπορες  και παιδιά σε εφηβεία ; Ότι στις φυλακές Αυλώνα εκτίουν την ποινή τους έφηβοι προερχόμενοι από άπορες οικογένειες ή και στερούμενοι οικογένειας ;

Το βλέμμα μας αποφεύγει και εύκολα ξεπερνά ότι  δεν μας είναι επιθυμητό. Το τοίχος της φυλακής υψώνεται αρκετά μέτρα δημιουργώντας την απομόνωση και συνάμα μια άλλη πλευρά μακριά από μας…μια πλευρά όμως γεμάτη από ζωή. Ζωές συνανθρώπων μας που εκτίουν την ποινή στερήσεως της ελευθερίας τους και όχι στερήσεως της ιδιότητας τους να είναι άνθρωποι.

Αισθανόμενοι την κοινωνική ευθύνη που έχουμε σε περίοδο ιδιαίτερης δυσμένειας για την Χώρα μας αποφασίσαμε να σταθούμε δίπλα στην πολιτεία συμμετέχοντας στην στήριξη των ευάλωτων  αυτών κοινωνικών ομάδων.

Σε αυτή την προσπάθεια που κάνουμε, είμαστε βέβαιοι ότι θα ανταποκριθείτε και εσείς, ώστε να πάρουμε θέση αυτές τις δύσκολες ώρες με ergo.

Σας Προσκαλούμε για την Συμμετοχή Σας

Πληροφορίες για την δράση μας:

  1. ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ – ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ

Παιδιά, Έφηβοι  και Γυναίκες Τρόφιμοι Φυλακών

  1. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

Ενίσχυση  Τροφοδοσίας  και ειδών Α΄ ανάγκης

  1. ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ-ΧΟΡΗΓΙΑ

Κάθε συμμετοχή χορηγία γίνεται MONON σε είδος από ιδιώτη, έμπορο ή εταιρεία. Είναι αποδεκτή και  σημαντική ανεξαρτήτου ποσότητας.

  1. ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ

Το υλικό συγκεντρώνετε με μέριμνα και  διαδικασίες από τον  Ο.Υ.Δ.Ε. ΜΚΟ. Καταγράφετε και σε τακτές ημέρες μεταφέρεται προς παράδοση αυτοπρόσωπα σε καταστήματα Κράτησης Φυλακών με παράλληλη ενημέρωση των Αρμοδίων  Αρχών.

  1. ΣΤΟΧΕΥΣΗ

5.1          Τρόφιμα -όλες οι κατηγορίες τροφών & επιδορπίων-

5.2          Φαρμακευτικό Υλικό (παυσίπονα, αντιβιώσεις, αντιπυρετικά, αποσυμφορητικά, αντιβηχικά και οδοντιατρικό υλικό)

5.3          Επικοινωνία – Τηλεκάρτες ΟΤΕ

5.4          Ψυχαγωγία         (Τσιγάρα-Καπνός,συσκευές: αναπαραγωγής ήχου και εικόνας, TV, έργα dvd, υπολογιστές-pc ).

  1. ΕΦΑΡΜΟΓΗ

Τρόφιμα : (α) έως 20/07/2012 & (β) έως 30/10/2012

Φάρμακα: έως 30/12/2012

Επικοινωνία: έως 30/12/2012

Ψυχαγωγία : έως 20/07/2012 & (β) έως 30/10/2012

Εκδήλωση Συμμετοχής : Τηλεφωνικά στον αριθμό 211-800 8411

Αποστολή  με E-Mail: oyde@oyde.org

Πιστοποίηση Συμμετοχής Χορηγών: Εκ μέρους του Ο.Υ.Δ.Ε. ΜΚΟ (α) θα χορηγηθούν ειδικά έντυπα “Συμμετοχής Χορηγού” (β) θα αναφέρονται στον απολογισμό της Δράσης   και  (γ) στο  Δελτίο Τύπου .

* Στην περίπτωση θελήσεως “ανωνυμίας” στην Χορηγία, αυτό θα αφορά την δημοσιοποίηση στοιχείων στο Δελτίο Τύπου και θα πρέπει να λάβουμε σχετική ενημέρωση για αυτό.

Συντονιστής :  Στέφανος Ζωχιός

Τηλ.: 211 800 8411 &  693 6565849

E-Mail: stefanos.zochios@oyde.org

Αθήνα, 04 Ιουλίου 2012

Για τον Ο.Υ.Δ.Ε. ΜΚΟ

Στέφανος Ζωχιός | Εντ. Σύμβουλος

 

 

 

Η πολιτεία είναι ένας ζωντανός οργανισμός, η πολιτεία είμαστε εμείς, χωρίς μέτρα και ανθρωπιά δεν μπορεί να ζήσει.

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s