ΠΡΟΣΟΧΗ στην ανακοίνωση για “Νέα ρύθμιση χρεών” ΔΕΝ καταργείται ο νόμος 3869/2010  


Οι νέες ρυθμίσεις δανείων που εξαγγέλλει η Κυβέρνηση έχουν ως εξής:
Αφορούν μόνο “Στεγαστικά” και “Καταναλωτικά” δάνεια που έχουν προσημείωση ή υποθήκη πάνω σε ακίνητο.
Για τις πιστωτικές κάρτες που  έχουν τα υπέρογκα επιτόκια των 19% …. Τίποτα! Στην πραγματικότητα οι περισσότεροι δανειολήπτες δεν έχουν μόνο στεγαστικά δάνεια, αλλά και πολλές φορές αρκετά υπόποιπα πιστωτικών καρτών. Στις περιπτώσεις αυτές δεν υπάρχει διευκόλυνση.
Να προσέχετε ιδιαίτερα την “παγίδα” από τις προτάσεις των Τραπεζών για “Ρύθμιση” που θα ζητούν προσημείωση το σπίτι σας, για να υπαχθείς στις ρυθμίσεις.
Για ακόμη μια φορά μένουν εκτός οι έμποροι, αλλά ρυθμίζονται οφειλές μισθωτών, συνταξιούχων και ανέργων και με τον όρο το οικογενειακό εισόδημα να είναι 25.000 ευρώ και επιπλέον να έχει μειωθεί κατά 35% τα τελευταία δύο έτη. Με τον τρόπο αυτό μένουν πάρα πολλοί δανειολήπτες εκτός της ρύθμισης αυτής.
Η διευκόλυνση θα είναι για 4 έτη όπου θα πληρώνονται μόνο τόκοι, αλλά το δάνειο θα αυξηθεί κατά 4 έτη (τα χρόνια δηλαδή της διευκόλυνσης) και τέλος δεν προβλέπεται ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ή ΜΕΙΩΣΗ του ΧΡΕΟΥΣ
Συμπέρασμα πως δεν πρόκειται για ρύθμιση χρεών, αλλά ουσιαστικά για μια πρόσκαιρη διευκόλυνση μιας μικρής μερίδας δανειοληπτών. Μάλλον αυτή η πρόταση νόμου, κατά βάσιν γίνεται από την Κυβέρνηση για να δείξει ότι δήθεν υπάρχει ευαισθησία και μέριμνα της για τους υπερχρεωμένους πολίτες , χωρίς όμως ουσιαστική βοήθεια.
Ο Ν.3869/2010 ΔΕΝ ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ και είναι ο  μόνος δρόμος μέχρι σήμερα για διαγραφή μέρους του χρέους και ρύθμιση των οφειλών σας.

Στέφανος Ζωχιός
Εντ. Σύμβουλος Ο.Υ.Δ.Ε. ΜΚΟ

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s