ΧΑΘΗΚΑΝ ΤΑ ΟΡΙΑ ΧΑΘΗΚΕ ΚΑΙ Η «ΝΕΜΕΣΙΣ»….


Το οικονομικό κλίμα της Νέας Ελλάδας έχει διαμορφωθεί σε μία κατάσταση ομίχλης,με την ανάπτυξη να ακούγεται αλλά χωρίς να φαίνεται.
Με την αδυναμία αποπληρωμής των χρεών να βασιλεύει στην καθημερινότητα μας,τις δυνάμεις μας στα όρια της εξάντλησης, και την δομή της οικογενειακής παραδοσιακής «αλληλοβοήθειας» να οδεύει σε ανάμνηση…
Κάθε σπίτι στην καλύτερη περίπτωση από έναν άνεργο.
Κάθε επιχειρηματίας που αποτελεί και τη βάση της εσωτερικής μας αγοράς μετά βίας κρατιέται στην επιφάνεια. Στις περισσότερες περιπτώσεις χωρίς επιτυχία, με αποτέλεσμα την βίαιη διακοπή των εργασιών του.
Επί του συνόλου πλέον ακόμη και η κάλυψη των αναγκαίων καθημερινών αναγκών μοιάζει με «Γολγοθάς» πόσο μάλλον η φορολογική αφαίμαξη στο βωμό της ανάπτυξης…. .
Τα συνεχόμενα «οικονομικό-επιστημονικά» μέτρα που επιβάλλονται από τους εκλεγμένους εκπροσώπους του λαού, εν ονόματι και για όφελος του Ελληνικού Λαού καταλήγουν σε ένα μόνο ερώτημα… Μέχρι να αποδώσουν τα μέτρα αυτά, και αν, θα υπάρχει Λαός ;
Ως εκ τούτου οι υπηρεσιακοί παράγοντες μέσα σε ελάχιστο χρόνο έδειξαν την ικανότητα τους να ξεπεράσουν τα όρια και να καταλήξουν πως μια πρώτη λύση -αποκατάσταση- των προβλημάτων που βιώνουμε είναι μία…
Η ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΥΣΧΕΡΕΙΑΣ!
Τελικά ήταν τόσο απλό!
Δεν αναζητούν πλέον γη και εκτάσεις για ανάπτυξη. Βρέθηκε το αναπτυξιακό μοντέλο εξυγίανσης του προβλήματος.
Να κατασκευαστούν νέες φυλακές για «οικονομικούς εγκληματίες» ….
Αναρωτιέται κανείς πότε και ποιος θα κατανοήσει πως το πρόβλημα πλέον είναι η Οικονομική Αδυναμία και όχι η άρνηση πληρωμής των υποχρεώσεων.
Αναρωτιέται κανείς, αν με την επερχόμενη κοινωνική και πολιτική εκτροπή θα έμεινε ίχνος ελπίδας
Ίσως, ανάλογα πειράματα να έχουν δείξει πως οι κυνηγημένοι πολίτες δίχως δουλειά, με χαμένα από κατασχέσεις περιουσιακά στοιχεία, με υπερχρέωση, με σωρεία οικογενειακών προβλημάτων, με μηδενική αξιοπρέπεια, φτάνουν τελικά να αποδεχθούν σιωπηρά και την στέρηση της Ελευθερίας τους
Δεν ξέρω αν απέδωσε η εφαρμογή του εν λόγου μέτρου σε άλλη χώρα… η Ιστορία λέει πως στην χώρα μας παρόμοιες περιπτώσεις οδήγησαν σε ανατροπές και επαναστάσεις…..
Δεν ξέρω αν εντέλει η Ιστορία επαναλαμβάνετε….
Αυτό που ξέρω είναι, ότι η Ελλάδα μας, ο λαός μας, είναι ένας κοιμώμενος γίγαντας που δεν θα ήθελαν να τον δουν… ΝΑ ΞΥΠΝΑ!

Στέφανος Ζωχιός
Εντ. Σύμβουλος Ο.Υ.Δ.Ε. ΜΚΟ

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s